Lauluyhtye Old Chaps juhlii 30-vuotista taivaltaan!

Juhlakonsertti Lauantaina 9.11.2019 klo:17.00 Kalevi Aho- salissa.

Rakkauden rikkaus- konserttikiertue jatkuu:

Ohessa syksyn 2019 konserttikiertueen paikkakunnat! 

Harmonikkamestari Jani Heleniuksen 40v. juhlakonsertti Kuusankoskitalolla su 13.10.2019!

❤Duo Wiehken kahvikonsertti SaraGarden -puutarhassa❤

Taru Piira- laulu ja viulu
Marko Kemppi - laulu ja piano

Kukkia, lintuja ja musiikkia rehevässä kukkapuutarhassa - tule viettämään ihanaa iltapäivää Duo Wiehken seurassa! Ohjelmassa tuttuja kesäisiä lauluja ja laulelmia, mukana myös esiintyjien omia sävellyksiä. Lämpimästi tervetuloa!

Konsertti puutarhan katetulla terassilla klo 14 alkaen
Kotikahvila avoinna klo 12 alkaen
Konserttilippu 7 €

(Osoite: Leenankatu 2, Lahti.)

AJO-OHJE UUDENMAANKADULTA: Uudenmaankatu - Apilakatu - Ajokatu (silta) - Orvokkitie - Ilonankatu - Lailankatu - Leenankatu.

Syksyllä 2019 starttaa uusi ohjelma Alfatv:llä nimeltä "Soiva postikortti!"

Alla tunnelmia ohjelman kuvauksista,

ollaan kuulolla!

"Soiva postikortti"- ohjelman kuvauksista Alfatv:llä!

Rakkauden rikkaus- konserttikiertue

Rakkauden rikkaus - Konserttikiertue kevät 2019 starttaa pian!
Isäntänä konserteissa Marco Lundberg jonka rinnalla nähdään tangolegenda Markus Allan.
Vierailijat eri paikkakunnilla Amadeus Lundberg ja Teijo Lindström.
Konsertit juontaa tarinoihin johdattaen Jaana Lundberg.

La 13.4. Kouvola, Kuusankoskitalo, klo 18

Ke 24.4. Tampere-talo, klo 19

To 25.4. Vantaa, Martinus, klo 19

Pe 26.4. Pori, Promenadisali, klo 19

Su 28.4. Klaukkala, Monikkosali, klo 16

La 4.5. Lohja, Laurentius-sali, klo 19

Pe 10.5. Hyvinkää, Hyvinkääsali, klo 19

Ennakko: lippu.fi ja Ticketmaster sekä konserttitalot.
Liput: 33 / 35 € + toim.kulut

Kuusi ja Kataja

V-P. Bäckmanin kamariooppera Kuusi ja Kataja vihdoin Helsingissä! Alkunumerona laulelmakonsertti "Oodi vuodenajalle" Edvin Piiran vuodenaikarunoihin, säv. V-P. Bäckman.

KUUSI JA KATAJA: rooleissa Pekka Haahti, Janne Hautsalo, Tia Svanberg (laulu), Camerata Amoroso (jousikvartetti).

OODI VUODENAJALLE: Markus Bäckman (laulu), V-P. Bäckman (piano).

Näytännöt lauantaina 27.4. ja sunnuntaina 28.4. klo 19.00.

Ennakkomyynti: www.ticketmaster.fi. Lippuja ovelta tuntia ennen näytöstä.

Teosesittely https://virtamies.fi/wp/kuusi-ja-kataja-2/

Esitysten yhteydessä saatavana Virtamies Bäckmanin maukkaita hedelmälimonaadeja!

Tunnelmallinen syyskonsertti

Syksyisenä elokuuniltana tunnelmoidaan kauniiden sävelten muodossa -

Tunnelmallinen syyskonsertti järjestetään pe 31.08.2018 Liipolan srk-keskuksessa klo:18.00,

Lämpimästi tervetuloa konserttiin!

(Käsiohjelma 10,-)

Duo Wiehke SaraGardenissa

Tänä kesänä konsertoimme jälleen Duo Wiehkeen kanssa viehättävässä SaraGarden- puutarhassa Lahdessa.

Varatkaahan kesäinen iltapäivä vapaaksi, ja suunnatkaapa sunnuntaina 29.7 klo:14.00 SaraGardeniin-

- Tervetuloa!

(Konserttilippu 7€)

Kuusi ja Kataja- kamariooppera kuullaan nyt myös Huittisissa

Su 11.03.2018 klo:17.00

Risto Ryti- sali

Tervetuloa!

Upeita, muistoja herättäviä lauluja ja hetkiä: Taisto Tammen musiikkia kunnioittava Rakkauden rikkaus -konsertteja nähdään keväällä 2018.

Rakkauden rikkaus -konsertti kertoo rakastetun Taisto Tammen liian lyhyeksi jääneestä elämästä unohtumattomien laulujen siivin. Taisto Tammi oli 1960-luvulla suosituimpia tangolaulajia. Hän oli myös ensimmäinen suomalainen romaniartisti, joka pääsi levylaulajaksi.

Pääosin tangoista koostuvassa konsertissa kuullaan Toivo Kärjen säveltämiä kappaleita ja vähän tuntemattomampiakin Taiston tutuksi tekemiä iskelmiä. Konsertissa nähdään ennen näkemättömiä kuvia ja muistoja Taisto Tammen elämän varrelta, jotka ovat löytyneet perheen ja suvun kätköistä.

Rakkauden rikkaus -konsertin keskeinen artisti on Taisto Tammen veljenpoika, tangon perinteitä jatkava Marco Lundberg, Marco muistetaan myös vuoden 2016 Tangokuninkaana. 

Juontajana toimii Jaana Lundberg, joka kuljettaa meidät syvemmälle Taiston elämän polkuihin ja laulujen saloihin. Paikkakunnittain vaihtuva solistivieras tuo lisäsävyä konserttiin. Vierailijoina nähdään mm. tangokuninkaallisia.

Konsertissa orkesterina toimii Liekki-orkesteri: Eero Kortesoja kitara & saksofoni, Elina Kattilakoski koskettimet, Tuomo Huusko basso sekä Jaro Joensuu rummut. Orkesteria vahvistaa Kultaisen harmonikan -voittaja Jani Heleniuksella sekä viulisti Taru Piira, joka on saanut tunnustusta Tangomarkkinat sanoitus- ja sävellyskilpailun voittajana.

Kevään 2018 konsertit:

La 14.4. Kerava, Kerava-sali – vieraana Amadeus Lundberg Pe 20.4. Kuusankoski, Kuusankoskitalo – vieraana Amadeus Lundberg Ke 25.4. Lahti, Sibeliustalo – vieraana Hannu Lehtonen ja Amadeus Lundberg

Konsertit alkavat klo 19.

Liput 25 – 36 e, ennakko:  Kuusankoski Ticketmaster / Lahti Lippu.fi / Kerava: Lippu.fi Ovelta (mikäli ei loppuunmyyty) tuntia ennen. 

KUUSI JA KATAJA -KAMARIOOPPERA

Kuusi ja Kataja- kamariooppera nähdään nyt myös Huittisissa Risto Ryti- salissa - esitys su 11.03.2018 klo:17.00Tyrvään Pappila tuottaa yhteistyössä Veli-Pekka Bäckmanin kanssa hänen säveltämänsä ja sanoittamansa Kuusi- ja Kataja -kamarioopperan ensi-esityksenä 19.-20.1.2018. Keväällä 1994 syntynyt teos sävellettiin alun perin kolmelle solistille ja kamariorkesterille, myöhemmin pianosäestykselle. Teoksen alkuperäinen muoto oli sarjakuvaooppera. Uudistettu teos vuodelta 2016 soi jousikvartetin säestämänä. Kuusi ja Kataja pitää sisällään useita lainauksia helsinkiläisen runoilija Edvin Piiran teoksista.

Näytäntöjä seuraavan illallisen yhteydessä järjestetään pienoiskonsertti, jossa Markus Bäckman tulkitsee Edvin Piiran runoja Veli-Pekka Bäckmanin pianosäestyksellä.

Kamarioopperaesitys toteutetaan Tyrvään Pappilan viereisessä seurakuntatalon juhlasalissa, ja esitystä seuraava ohjelmallinen buffet-illallinen Tyrvään Pappilassa.

OHJELMA:
klo 19 Kuusi ja Kataja -kamariooppera, seurakuntatalon juhlasali,
esitys n. 45 min
klo 20 Buffet-illallinen ja pienoiskonsertti, Tyrvään Pappila

LIPUT:
Kuusi ja Kataja -kamariooppera
* Liput 25 eur/hlö, yli 10 hengen ryhmät 20 eur/hlö

Kuusi ja Kataja -kamariooppera sekä buffet-illallinen ja pienoiskonsertti Tyrvään Pappilassa
* Liput 65 eur/hlö, yli 10 hengen ryhmät 60 eur/hlö

Joulu saapuu jokaiselle- joulukonsertit lähestyvät huimaa vauhtia,

Tervetuloa tunnelmoimaan, esiintymispaikat alla:

09.12.2017/ Pirkkalan kirkko klo:18.00

10.12.2017 / Alajärven kirkko

15.12.2017 / Liipolan srk- keskus klo:18.00

16.12.2017 / Valkealan kirkko klo:18.00

Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja on julkistettu

Posted on 6.7.2017

Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja julkistettiin tänään torstaiaamuna. Voittajakappaleen ”Elämälle” on tehnyt asikkalalainen Taru Piira.

Vahvan klassisen musiikkikoulutustaustan omaava Piira viimeistelee tällä hetkellä maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa, ja on aktiivisesti esiintyvä muusikko. Hänen pääinstrumenttinsa on viulu, mutta hän esiintyy paljon myös pianon äärellä ja laulaen.

”Vaikka minulla onkin pitkä historia eri musiikki-instituutioissa, toimin erittäin paljon kevyemmän ja viihteellisemmän musiikin parissa.  Esiinnyn paljon eri yhtyeitten ja artistien seurassa, ja olen itse asiassa pitänyt juuri välivuoden opiskeluista suuren työmäärän vuoksi. Teen keikkoja hyvin vaihtelevissa yhteyksissä. Viime kesänä olin esiintymässä Kiuruveden Iskelmäviikoilla, mutta yhtä mielelläni esiinnyn ihan perhejuhlissakin”, Piira kertoo.

Säveltäminen ja sanoittaminen on kulkenut käsi kädessä nelivuotiaana esiintymisen aloittaneen Piiran matkassa, ja tuotantoa onkin ehtinyt jo syntymään runsaasti. Pääasiassa viihdemusiikkia säveltävä Piira kertoo kappaleittensa rakentumisesta seuraavaa:

”Usein syntyy ensimmäiseksi melodia. Kokeilen eri vaihtoehtoja monta kertaa, ja luonnostelen kappaletta pianon kanssa sekä laulaen. Tutkailen kappaletta eri näkökulmista ja parantelen. Sopiva mieliala ja tunne pitää olla siellä pohjalla.”

Piira kuvailee voittokappaleen syntyä ja tematiikkaa yksityiskohtaisesti:

”Tässäkin syntyi ensimmäiseksi melodia. Mietin pitkään mitkä asiat ovat arvokkaita elämässä, ja sitten tajusin, että elämä itsessään ja kiitollisuus sitä kohtaan voisi olla sopivin teema. Tykkään liikkua luonnossa, ja kävelyllä tuli mieleen, että aiheet sopivat myös Suomi100-teemaan. Kappaleen aiheita ovat muun muassa rakkaus, aito välittäminen, ja se, että keskeneräisyys voi olla myös osa elämää ja että sekin voi olla kaunista. Tässä on paljon elämän isoja asioita. Toisaalta rakensin kappaleen myös siltä pohjalta, että se koskettaisi ihmisiä yleisellä tasolla. Toivon muidenkin saavan näkökulmaa ja samaistumispintaa yleisten teemojen ja tunteiden kautta.”

Piira kertoo seuranneensa Tangomarkkinoita aktiivisesti vuosien ajan vähintään television välityksellä. Hän on myös osallistunut sävellys- ja sanoituskilpailuun nuorempana.

Vuoden 2017 kilpailuun sävelletty ”Elämälle”-kappale kuullaan tänään ensimmäistä kertaa Tangokuningatar Finaalissa tangokuningatarehdokkaiden esittämänä, Alfa TV:n suorassa lähetyksessä. Kappale tullaan kuulemaan myös tänään kruunattavan Tangokuningattaren pitkäsoitolla.

’”Kun kuulin kilpailuvoitosta, olin hyvin otettu. Musiikki on aina ollut voima ilossa sekä surussa ja näin ollen iso osa minua. Siksi olen kiitollinen tästä tunnustuksesta, jota saan pitkästä työstäni. Tämä voitto on minulle kannustus tekemään lisää ja se motivoi suunnattomasti. Uni ei meinannut tulla illalla, kun odotan niin paljon sovituksen ja tulkintojen kuulemista. Epäilen, että saattaa tulla tippa linssiin kun kuulen valmiit esitykset.”

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Sony Musicin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki ja sen muina jäseninä ovat Tangolaulukilpailun kapellimestari ja säveltäjä-tuottaja Mika Toivanen, Ylen radiokanavien soundipäällikkö Jorma Hietamäki sekä 10-vuotista Tangokuningatarvuottaan juhliva Jenna Bågeberg.

”Saimme tuomariston muiden jäsenien kanssa muistaakseni 104 tangoa kuultavaksi muistitikulla. Jokainen kuunteli ja pisteytti ne yksikseen. Siitä potista löytyi lopullinen 12 kappaleen kärki. Mukana oli paljon hyviä ja laadukkaita tangoja. Hiljalleen sieltä erottautui helmiä, ja lopulta myös se kirkkain timantti”, Bågeberg kertoo kappaleen valintaprosessista.

Valinta ei Bågebergin mukaan ollut helppo, vaikka valintakriteerit kirkastuivatkin lukuisten kuuntelutuntien myötä.

”Voiton ratkaisi puhtaasti kappale itsessään. Sen sävellys ja sanotus. Saamamme demo-äänitteet olivat laadultaan hyvin vaihtelevia, mutta siitä piti pystyä erottamaan hyvä biisi huonon tallenteen alta. Voittajakappale on todella hieno biisi, ei se muuten olisi voittanutkaan.”

Suomalaisen energiayhtiö Vapo Oy:n sidosryhmäjohtaja Janne Sankelo kertoo yhtiön tukevan mielellään kilpailun voittajia:

”Yrityksemme liikeidean tavoin sävellys- ja sanoituskilpailu on hyvä tapa jalostaa kotimaisia raaka-aineita. Hienoa, että markkinat elää ajassa ja tekee uusia tuotteita käyttöön. Meille on kunnia-asia tukea kotimaista kulttuuria, ja tästäkin voitosta on kolmentuhannen euron rahapalkinto tiedossa.”

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry ovat järjestäneet jo ensimmäisestä Tangomarkkinat-vuodesta 1985 lähtien Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille. Sävellys- ja sanoituskilpailun tarkoituksena on löytää uusia tangosävellyksiä- ja tekstejä, edistää tangomusiikkia ja nostaa uusia tekijöitä tangomusiikin pariin.

Kilpailusta on noussut vuosien saatossa useita tangohittejä, kuten Rannalla, Yön kuningatar, Taivas salamoi, Mun aika mennä on, Raju rakastaja ja Lady like.

Seinäjoen Tangomarkkinat 5. – 9.7.2017
– Tangokuningatar Finaali 6.7.
– Tango Finlandia – juhlakonsertti 7.7.
– Tangokuningas Finaali 8.7.

(Teksti: Janne Merisaari)

Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittaja ratkesi: Ensiesittäjinä kuningatarfinalistit

Tangomarkkinoiden sävellys- ja laulukilpailun voittaja julkistettiin tänään torstaiaamuna. Voittajakappaleen "Elämälle" on tehnyt asikkalalainen Taru Piira.

Vahvan klassisen musiikkikoulutustaustan omaava Piira viimeistelee tällä hetkellä maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa, ja on aktiivisesti esiintyvä muusikko. Hänen pääinstrumenttinsa on viulu, mutta hän esiintyy paljon myös pianon äärellä ja laulaen.

Piira kuvailee voittokappaleen syntyä ja tematiikkaa yksityiskohtaisesti:

– Tässä syntyi ensimmäiseksi melodia. Mietin pitkään mitkä asiat ovat arvokkaita elämässä, ja sitten tajusin, että elämä itsessään ja kiitollisuus sitä kohtaan voisi olla sopivin teema.

Myös Suomen juhlavuosi näkyy sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleessa.

– Tykkään liikkua luonnossa, ja kävelyllä tuli mieleen, että aiheet sopivat myös Suomi 100 -teemaan. Kappaleen aiheita ovat muun muassa rakkaus, aito välittäminen, ja se, että keskeneräisyys voi olla myös osa elämää ja että sekin voi olla kaunista. Tässä on paljon elämän isoja asioita. Toisaalta rakensin kappaleen myös siltä pohjalta, että se koskettaisi ihmisiä yleisellä tasolla. Toivon muidenkin saavan näkökulmaa ja samaistumispintaa yleisten teemojen ja tunteiden kautta.

Vuoden 2017 kilpailuun sävelletty "Elämälle"-kappale kuullaan tänään ensimmäistä kertaa tangokuningatarfinaalissa kuningatarehdokkaiden esittämänä suorassa lähetyksessä.

– Kun kuulin kilpailuvoitosta, olin hyvin otettu. Uni ei meinannut tulla illalla, kun odotan niin paljon sovituksen ja tulkintojen kuulemista. Epäilen, että saattaa tulla tippa linssiin kun kuulen valmiit esitykset."

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Sony Musicin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki ja sen muina jäseninä ovat Tangolaulukilpailun kapellimestari ja säveltäjä-tuottaja Mika Toivanen, Ylen radiokanavien soundipäällikkö Jorma Hietamäki sekä 10-vuotista tangokuningatarvuottaan juhliva Jenna Bågeberg.

– Saimme tuomariston muiden jäsenien kanssa muistaakseni 104 tangoa kuultavaksi muistitikulla. Jokainen kuunteli ja pisteytti ne yksikseen. Siitä potista löytyi lopullinen 12 kappaleen kärki. Mukana oli paljon hyviä ja laadukkaita tangoja. Hiljalleen sieltä erottautui helmiä, ja lopulta myös se kirkkain timantti, Bågeberg kertoo kappaleen valintaprosessista.

Valinta ei Bågebergin mukaan ollut helppo, vaikka valintakriteerit kirkastuivatkin lukuisten kuuntelutuntien myötä.

– Voiton ratkaisi puhtaasti kappale itsessään. Sen sävellys ja sanoitus. Saamamme demo-äänitteet olivat laadultaan hyvin vaihtelevia, mutta siitä piti pystyä erottamaan hyvä biisi huonon tallenteen alta. Voittajakappale on todella hieno biisi, ei se muuten olisi voittanutkaan.

Tangomarkkinoiden sävellyskilpailun voitto Asikkalaan - Taru Piiran Elämälle-kappale torstaina suorassa lähetyksessä

Taru Piira asuu Asikkalassa. Hänen pääinstrumenttinsa on viulu, mutta hän myös laulaa ja soittaa pianoa.

Nelivuotiaasta asti esiintynyt Taru Piira Asikkalasta on voittanut Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun. Elämälle-kappale kuullaan tangokuningatar-finaalissa ja kappale pääsee myös uuden tangokuningattaren levylle.

- Voitto on minulle tosi iso juttu. Olen tosi onnellinen! Erityisen hienolta tämä tuntuu siksi, että nyt vietetään Suomi100-vuotta. Ja siksi, että musiikki on vienyt minua jo lapsesta asti ja minulle on kertynyt jo paljon sävellyksiä. Tunnustus inspiroi, ja minulla pukkaa jo uutta kappaletta, Seinäjoelta tavoitettu viulisti ja säveltäjä Piira kertoo.

Tuomaristo valitsi voittokappaleen 104 kappaleen joukosta. Elämälle-kappaleesta syntyi Piiran mukaan ensimmäiseksi melodia.

- Kappaleessa on slaavilaista tunnelmaa, syvällisempää ajattelua ja sanoma, että elämä on lahja. Kun tein kappaletta, mietin sitä, mikä on arvokasta - kuten kaunis luonto ympärillä ja se, että meidän pitää olla hyviä toisillemme.

Piira sanoo tunteneensa heti kappaletta tehdessään, että tässä on nyt jotain. Säveltämiseen vaaditaan sopiva tunnetila, ja joskus kappaleita tehdessä itkettääkin.

- Elämälle tuntui syvällä ja liikutti. Voi sanoa, että se tuli suoraan sydämestäni.

Mutta ketä Piira toivoisi eniten kappaleensa esittäjäksi?

- Kaikki tangofinalistit ovat tasokkaita laulajia. En uskallla lähteä veikkaamaan voittajaa, mutta toivon kappaleeni tulkinnalta vahvuutta.

Elämälle kuullaan torstaina ensimmäistä kertaa tangokuningatar-finaalissa tangokuningatarehdokkaiden esittämänä, Alfa TV:n suorassa lähetyksessä. Myös Piira palkitaan suorassa lähetyksessä lähetyksen aikana.

Jos joku haluaa laulaa mukana kappaleen kertosäettä, tässä se tulee: "Jos korvin kuulet, kuuntele sydämelläsi / Jos lämmön sä tunnet, ystävääkin lämmitä / Jos nähdä voit kauas, huomaa myös lähellekin / Jos suolaisen maistat / saat maistaa myös makeankin".

Seinäjoen Tangomarkkinat ja Tango- ja viihdemusiikin edistämisyhdistys ovat järjestäneet jo ensimmäisestä Tangomarkkinat-vuodesta 1985 lähtien Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille.

Taru Piira

Asikkalalainen lahjakkuus

Aloitti viulunsoitonopiskelun Nastolan musiikkikoulussa.

Suorittanut musiikkialan perustutkinnon Lahden konservatoriolla ja musiikkipedagogin AMK-tutkinnon Lahden Musiikki- ja draamainstituutissa. Viimeistelee tällä hetkellä maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa Helsingissä.

Soittanut muun muassa Pyynikki Sinfoniassa, Lahden Nuori sinfoniassa ja Sinfonia Lahti Chamber Esemblessa.

Ollut mukana myös esimerkiksi Lahden kaupunginteatterin Fame-musikaalissa, lasten musiikkiteatterinäytelmä Mörköoopperassa ja Aino ja Jean- musiikkiteatteriproduktiossa.

Säveltää ja sanoittaa kevyttä musiikkia kuten valsseja, tangoja ja muuta kevyttä viihdemusiikkia. Esiintyy myös kevyen musiikin artistien ja yhtyeiden kanssa.

Uusimmat kommentit

15.01 | 07:57

Hei, olen Laajasalon Opiston Laulun linjan opettaja. Haluaisimme esittää kappaleesi Elämälle. Onkohan siitä olemassa nuotteja, jossa melodia ja sanat olisivat näkyvissä?

27.11 | 20:25

Hei,
Kiitos viestistäsi! Laitatko sähköpostiosoitteesi minulle, osoitteeni on taru.piira@gmail.com, niin vastaan sinulle pikimmiten sähköpostilla! (Voit lähettää osoitteen suoraan sähköpostiin) Taru

27.11 | 18:13

Lähtisitkö opettamaan viulunsoittoa Isosaareen? Avaamme Isosaaren ystäväpiirin, jonne tulee monenlaista tarjontaa - myös pianonsoiton opetusta. Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan? Sijainti ihana.

Jaa tämä sivu