Kokemus esiintyjänä

Esiintymisiä useiden vuosien ajalta viulistina niin Suomessa kuin ulkomailla. Taru on kokenut esiintyjä niin isommissa konserteissa, erilaisissa tilaisuuksissa kuin perhejuhlissakin. Taru Piira esiintyy aktiivisesti niin yksin, Duo Wiehkeen kanssa sekä eturivin artistien taustayhtyeissä. Taru soittaa niin klassista musiikkia kuin myös kevyttä viihdemusiikkia.

Taru Piira esiintyy myös laulaen ja säestäen omaa laulua pianolla. Mukana kulkee tarvittaessa oma keikkapiano tai kosketinsoitin. Lisäksi Taru on toiminut studiomuusikkona niin viulistina kuin taustalaulajanakin useilla levyillä.

Palkinnot

. Seinäjoen Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailun voittotango vuonna 2017. Tango nimeltä Elämälle (säv. ja san. Taru Piira)

      Monipuolinen Taru säveltää ja sanoittaa kevyttä musiikkia, muun muassa valsseja, tangoja ja muuta kevyttä viihdemusiikkia - "koen tärkeäksi elvyttää vanhan tanssimusiikin juuria, musiikista huokuu historian havina ja aitous" Taru kertoo.

      Sävellyksiä on syntynyt myös edesmenneen isosetä Edvin Piiran runokokoelmiin, joista Taru on julkaissut (mm. radiot) sävellykset nimeltä Kaipaus ja Rauhan Joulu. Seinäjoen Tangomarkkinoiden voittotangon Elämälle Taru julkaisi vuoden 2017 lopulla. Sävellykset ovat soineet radioissa eri puolilla Suomea, mutta ne ovat kuultavissa myös musiikkipalvelu Youtubessa. Mainittakoon myös, että vuoden 2017 Tangokuningatar Aino Niemen levyllä kuullaan myös voittoisa Elämälle- tango. Tarun säveltämää musiikkia on julkaissut myös vuoden 2016 tangokuningas Marco Lundberg kappaleella Joulun unelmaa (San. Taru Piira, säv. Tarja Lehtonen). Joulun unelmaa julkaistiin radioihin vuoden 2020 lopulla, ja se on kuultavissa myös Spotifyssä.

Kommentit

Jussi Liski

15.01.2019 07:57

Hei, olen Laajasalon Opiston Laulun linjan opettaja. Haluaisimme esittää kappaleesi Elämälle. Onkohan siitä olemassa nuotteja, jossa melodia ja sanat olisivat näkyvissä?

Astun sisään idylliseen ja lämminhenkiseen ruokaravintolaan . Ilokseni huomaan, että viulisti ja haitaristi ovat saapuneet myös paikalle, ja aloittavat hetken päästä soittamaan slaavilaista musiikkia. Muusikot soittavat sydämensä kyllyydestä, ja havaittavissa on vahvaa tulkintaa ja tunteen paloa...

Taru Piira

  • Musiikkialan perustutkinto /  2009 (Lahden konservatorio)
  • Musiikkipedagogi/AMK / 2013 (Lahden Musiikki- ja draamainstituutti)
  • Musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia, Helsinki)

Uusimmat kommentit

15.01 | 07:57

Hei, olen Laajasalon Opiston Laulun linjan opettaja. Haluaisimme esittää kappaleesi Elämälle. Onkohan siitä olemassa nuotteja, jossa melodia ja sanat olisivat näkyvissä?

27.11 | 20:25

Hei,
Kiitos viestistäsi! Laitatko sähköpostiosoitteesi minulle, osoitteeni on taru.piira@gmail.com, niin vastaan sinulle pikimmiten sähköpostilla! (Voit lähettää osoitteen suoraan sähköpostiin) Taru

27.11 | 18:13

Lähtisitkö opettamaan viulunsoittoa Isosaareen? Avaamme Isosaaren ystäväpiirin, jonne tulee monenlaista tarjontaa - myös pianonsoiton opetusta. Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan? Sijainti ihana.

Jaa tämä sivu