Astun sisään idylliseen ja lämminhenkiseen ruokaravintolaan . Ilokseni huomaan, että viulisti ja haitaristi ovat saapuneet myös paikalle, ja aloittavat hetken päästä soittamaan slaavilaista musiikkia. Muusikot soittavat sydämensä kyllyydestä, ja havaittavissa on vahvaa tulkintaa ja tunteen paloa...

 

 

 

Taru Piira

 

 

Taru Piira aloitti viulunsoitonopinnot Nastolan musiikkikoulussa 1995 (Musiikkikoulun päästötodistus/v.2004), jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Lahden konservatoriolla (Musiikkialan perustutkinto/v.2009) sekä Lahden Musiikki- ja draamainstituutissa (Musiikkipedagogi/AMK v.2013).Solistisen viulun A- resitaalin hän suoritti Tampereella vuoden 2014 keväällä. Tällä hetkellä hän viimeistelee maisteriopintoja Helsingissä Sibelius-Akatemiassa.

 

Taru Piira voitti Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun kappaleella "Elämälle" viime vuonna 2017.

 

 

Piira soittaa niin klassista- kuin myös viihdemusiikkia useissa eri kokoonpanoissa, ja esiintymisiä on kertynyt lukuisia ympäri Suomea.

 

Taru tekee aktiivisesti yhteistyötä eri muusikoiden kanssa soittaen niin kamarimusiikkia kuin myös viihdemusiikkia eri artistien taustayhtyeissä, mutta käy esiintymässä paljon myös yksin tai duon kanssa. "Yhtä tärkeitä ovat esiintymiset niin isoilla areenoilla kuin pienimuotoiset yksityisesiintymisetkin häissä, muistotilaisuuksissa kuin perhejuhlilla." Taru ilmaisee.

 

 

Kamarimusiikin saralla Taru on tehnyt yhteistyötä Kamariyhtye Camerata Amoroson kanssa jo vuodesta 2010 lähtien. Yhtyeen kanssa teemme pääosin kirkkokonsertteja eri puolille Suomea. Kevyen musiikin saralta mainittakoon esiintyminen Kiuruveden Iskelmäviikoilla / 2016, jo perinteeksi muodostuneet  joulukonserttikiertueet  tangokuningas Marco Lundbergin ja Jaana Lundbergin kanssa sekä menestyksekkäät Taisto Tammen muistokonsertit. Taru on toiminut viulistina myös Markus Allanin 70- vuotis juhlakonserttikiertueella yhdessä tanssiorkesteri Rouletten kanssa.

 

 

Piira on soittanut sinfoniaorkestereissa, mm. Pyynikki Sinfonia, Lahden Nuori sinfonia sekä Sinfonia Lahti Chamber Esemble. Vuonna 2008 Taru valittiin myös Lahden Nuoren  sinfonian solistiksi. Kokemusta löytyy myös useista musiikkiteatteriproduktioista, joissa Taru on toiminut niin viulistina, pianistina, laulajana kuin näyttelijänäkin. Teatteriprojekteista mainittakoon Lahden kaupunginteatterin Fame- musikaali, Lasten musiikkiteatterinäytelmä Mörköooppera sekä Aino ja Jean- musiikkiteatteriproduktio. Taru on myös työskennellyt Ikaalisissa Ti-Ti Nallen Talossa toiminta- sekä leikkituokioiden ohjaajana.

 

 

Monipuolinen Taru säveltää ja sanoittaa kevyttä musiikkia, muun muassa valsseja, tangoja ja muuta kevyttä viihdemusiikkia - "koen tärkeäksi elvyttää vanhan tanssimusiikin juuria, musiikista huokuu historian havina ja aitous" Taru ilmaisee. Sävellyksiä on syntynyt myös isosetä Edvin Piiran runokokoelmiin, joista Taru on julkaissut sävellykset nimeltä Kaipaus ja Rauhan Joulu. Seinäjoen Tangomarkkinoiden voittotangon Elämälle Taru julkaisi vuoden 2017 lopulla. Sävellykset ovat soineet radioissa eri puolilla Suomea, mutta ne ovat kuultavissa myös musiikkipalvelu Youtubessa. Mainittakoon myös, että vuoden 2017 Tangokuningatar Aino Niemen levyllä kuullaan myös voittoisa Elämälle- tango.